Az Itt Szavazok csapata

2017 áprilisában néhány berlini magyar úgy döntött, hogy aktívan fel akar lépni a magyarországi demokrácia és az emberi jogok védelmének érdekében, ezért megalapította a Freie Ungarische Botschaft (Szabad Magyar Követség) szervezetet. Az önkéntes és pártfüggetlen alapon működő csoport időközben tovább bővült és számos projekten dolgozik.

Az Itt Szavazok kampányt - barátok, ismerősök segítségével - mi hoztuk létre.

Fontosnak tartod az EP szavazást?

Ötleted, javaslatod van, vagy ki tudnál segíteni? Köztünk a helyed! Lépj velünk kapcsolatba! A Te munkádra is szükségünk van, dolgozzunk együtt!

Image from iOS

Dóczy Kinga

Ügyvédként dolgozom Budapesten és Berlinben. Az Itt Szavazok kampányban a tartalomgyártás és tanácsadás a szerepem.

IMG_20180918_160348888

Szrapkó Zsolt

Lassan 8 éve élek Berlinben. Az Itt Szavazok kampányban az online megjelenés és a projektmenedzsment a fő feladatom.

Az Itt Szavazok kampány

Politikai pártoktól teljes mértékben független kampányunk keretében a Németországban élő, de magyarországi lakcímmel rendelkező magyar választópolgárokat szeretnénk támogatni a soron következő, 2019 májusában megrendezésre kerülő Európai Parlamenti választás során.
Célunk, hogy minél több németországi magyart motiváljunk arra, hogy élve állampolgári jogaikkal, olyan magyar pártokra adják le szavazatukat május 26-án, amelyek a közös és demokratikus Európa mellett állnak ki.

Miért hoztuk létre ezt a kampányt?

Fontosnak tartjuk, hogy minél többen vegyünk részt demokratikus alapjogunk gyakorlásában és menjünk el szavazni, hiszen így fejezhetjük ki közvetlenül véleményünket.

Kampányunk keretében éppen ezért informálni, motiválni és támogatni szeretnénk honfitársainkat.

Emellett célunk, hogy elősegítsük az egymás közelében élő honfitársaink közösséggé válását is.

Kiket szeretnénk megszólítani?

Kifejezetten a magyar lakcímmel rendelkező választópolgárokat szeretnénk támogatni, hiszen nekik több nehézséggel is meg kell küzdeniük. Sokaknak kell hosszú utat megtennie a németországi 4 külképviselet egyikére: Berlinbe, Düsseldorfba, Münchenbe vagy Stuttgartba. Emellett további adminisztratív probléma is felmerülhet.

Sokakat ez tart vissza a szavazástól. A legutóbbi, 2014-es országgyűlési választásokon Németországban résztvevő magyarok száma csupán néhány ezerre tehető, miközben a német statisztikák alapján jelenleg több, mint 200 ezer magyar állampolgár él Németországban. Tehát bőven van lehetőség a bővülésre.

Miként épül fel a kampány?

Az www.ittszavazok.eu honlap mellet létrehoztunk egy Facebook-oldalt a minél teljesebb körű elérés érdekében. Ezen a két felületen osztjuk megy a választással kapcsolatos információkat a potenciális szavazókkal.

Terveink között szerepel a választás napjáig ingyenes események szervezése valamint megjelenések a német és magyar médiában.

Emellett szeretnénk lehetőséget biztosítani más németországi magyar aktivista csoport közvetlen kommunikációjára, ezért a kampányt egy Facebook-csoporttal egészítettük ki.

Facebook-oldal

Látogasson el Itt Szavazok Facebook-oldalra

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Minden ötletet, építő szándékú kritikát, észrevételt szívesen fogadunk. Vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon keresztül vagy közvetlenül az info@ittszavazok.eu e-mail címen.